pátek 10. srpna 2012

Nesmrtelná teta

Ta zloba! Mám pocit, že čím dál víc lidí je závistivých a nepřejících. Jenže proč? Proč někomu leží v žaludku, že kolegyně vyrazila na drahou dovolenou nebo že si soused nechal dát na zahradu bazén? Závist je asi jedna z nejnesmyslnějších vlastností vůbec. Závistivci vidí pouze to finále, ten výsledek, ale už jim jaksi nedochází, že na tu krásnou dovolenou nebo bazén musel někdo vydělat peníze či šetřit několik měsíců.

Co by se asi tak stalo, kdyby všichni závistiví lidé začali místo závidění přát? "To je super, že jsi byla tak daleko! Máš fotky? Vyprávěj...."  "Sousede, na slovíčko, odkud jste si nechal dovézt ten bazén? Byl za slušný peníz? Děcka by ho taky chtěli..." Ne, místo toho jen nafouklé obličeje a ignorace, v horším případě pomluvy a házení špíny z jednoho na druhého. Přitom by na tom světě mohlo být tak hezky!

Proto vykašleme se na závist! Buďme přejícní a bude nám dobře. Ono ne vždycky krása a noblesa, která je na povrchu, je i vespod. Navíc na všem se dá najít nějaké pozitivim, jen lidé jsou zvyklí si většinu věcí kdovíproč zbytečně zošklivovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat